Vijesti 122 za 18.08.2016. godine

Vijesti 122 za 18.08.2016. godine

213
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U toku noći 17/18.08.2016. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sportsku kladionicu „Bet-live“, iz koje je tom prilikom otuđena kasa sa novcem. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 18.08.2016. godine, u mjestu Ričica, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Tam”, registarskih oznaka A45-E-902, kojim je upravljao Č.N. iz Ilijaša. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja, bez potrebne dokumentacije. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 18.08.2016. godine, u mjestu Paska, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A29-T-807, kojim je upravljao M.N. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu trupaca, bez odgovarajuće dokumentacije. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Žepče

Dana 17/18.08.2016. godine, u mjestu Lovnica, iz dva ribnjaka, vlasništvo S.R., izvršena je krađa određene količine ribe. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA