Vijesti 122 za 18.08.2020. godine

Vijesti 122 za 18.08.2020. godine

22
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 17/18.08.2020. godine, u mjestu Kozila, izvršena je teška krađa u objekat Lovačke organizacije „Zmajevac“ Zenica, iz koje je tom prilikom otuđen jedan akumulator i određena količina prehrambenih artikala. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 18.08.2020. godine, u 08,05 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila B.A. iz Kaknja i tom prilikom prijavila da je u ulici Alije Izetbegovića izvršena teška krađa u optički studio „Dizdarević“, iz kojeg je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 18.08.2020. godine, u 13,50 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila G.S., iz Kaknja i tom prilikom prijavila izvršenje teške krađe u kuću vlasništvo iste, koja se nalazi u mjestu Malješ, iz koje je tom prilikom otuđen jedan laptop i motorna pila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 18.08.2020. godine, u 11,30 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Maglaj se obratila R.E., iz Maglaja i tom prilikom prijavila krađu bicikla u ulici Abdulaha Mahmutagića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 18.08.2020. godine, u vremenu od 12,00 do 20,00 sati, u mjestu Čusto brdo, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica S.N., iz Žepča, kojom prilikom su iz unutrašnjosti iste otuđeni odjevni predmeti i manji iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA