Vijesti 122 za 18.09.2019. godine

Vijesti 122 za 18.09.2019. godine

30
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 17/18.09.2019. godine, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “B&S”, vlasništvo lica Č.S., iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina cigareta, alkoholnog pića, kafe, čokolada, kao i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 18.09.2019. godine, u 06,30 sati, u ulici Zmaja od Bosne, od strane lica Đ.A., iz Zenice je izvršen fizički napad na lice Š.S., iz Zenice, kojem su tom prilikom nanesene lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Breza

Dana 18.09.2019. godine, u 16,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza se obratilo lice R.E., iz Breze i tom prilikom prijavilo da je dana 15.09.2019. godine, u mjestu Hrasno, iz putničkog motornog vozila marke “FIAT”, vlasništvo istog, izvršena krađa mobilnog telefona marke “Samsung” i manjeg iznosa novca. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Žepče

U toku noći 17/18.09.2019. godine, u naseljenom mjestu Bistrica, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica S.C., kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđen laptop. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvadeset saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA