Vijesti 122 za 18.10.2015.godine

Vijesti 122 za 18.10.2015.godine

220
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave II u Visokom (1).

Zenica

Dana 17/18.10.2015. godine, u ulici Armije R BiH, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo H.N., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 18.10.2015. godine, u ulici Štrosmajerova, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Jaguar“, registarskih oznaka A89-J-736, kojim je upravljao O.M. Prilikom kontrole i pregleda, pronađen je paketić sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 0,60 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 18.10.2015. godine, u ulici Branilaca, izvršena je krađa iz kancelarije pekare „Visoko“, vlasništvo T.D., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 18.10.2015. godine, u ulici Bistua Nuova, dogodila se saobraćajna nezgoda padom sa motocikla malodobnog lica P.K., rođenog 1998. godine, iz Zenice, koje je upravljalo istim. Tom prilikom, P.K. je zadobio povrede neutvrđenog stepena, te je isti zadržan u Kantonalnoj bolnici Zenica na daljem medicinskom tretmanu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedene nezgode.

Dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA