Vijesti 122 za 18.11.2015. godine

Vijesti 122 za 18.11.2015. godine

226
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 17/18.11.2015. godine, u mjestu Donja Vraca, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo I.M., iz koje su otuđena četiri pneumatika, te određena količina sitnog alata i drugih predmeta. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 18.11.2015. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo M.E., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca, zlatnog nakita i drugih predmeta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

U toku noći 17/18.11.2015. godine, u mjestu Gornja Golubinja, izvršena je krađa određene količine sadnica maline, vlasništvo R.L. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA