Vijesti 122 za 19.01.2022. godine

Vijesti 122 za 19.01.2022. godine

18
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 19.01.2022. godine, u 23,00 sati, u ulici Vojvodića put, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je razbojništvo u Sportskoj kladionici “Premier, nad radnicom Dž.A., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva, te otkrivanju i lišenju slobode izvršioca istog.

Visoko

Dana 19.01.2022. godine, u 15,45 sati, u ulici Čaršijska, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica Z.E., rođenog 1993. godine, iz Visokog, kojom prilikom je lice predalo sadržaj biljne materije, težine 4,10 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok je lice Z.E. lišeno slobode. U sklopu aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Visoko su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, u ulici Donje Rosulje izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi navedeno lice, Izvršenim pretresom, pronađen je sadržaj biljne materije, težine 1,35 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Kakanj

Dana 19.01.2022. godine, u 12,00 sati, u Ulici 309. brdske brigade, od strane lica E.S., rođenog 1980. godine, iz Kaknja, izvršen je fizički napad na lice Z.S., rođeno 1983. godine, iz Kaknja, koje je tom prilikom zadobilo povrede neutvrđenog stepena, konstatovane u Domu zdravlja Kakanj. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 19.01.2022. godine, u 15,35 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice H.Z., iz Tešnja, i tom prilikom prijavilo da su u toku noći 14/15.01.2022. godine, od strane nepoznatog lica otuđena dva lovačka psa koji su se nalazili u boksovima u dvorištu kuće, vlasništvo istog, u naseljenom mjestu Trepča. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA