Vijesti 122 za 19.04.2015.godine

Vijesti 122 za 19.04.2015.godine

135
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u osam slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (4) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 19.04.2015. godine, u 00,05 sati, u mjestu Pečuj, na parking prostoru, došlo je do međusobne tuče između H.M. sa jedne strane i Š.B. i S.A. sa druge strane, svi iz Zenice, kojom prilikom je S.A. nožem zadao udarac H.M. u predjelu stomaka, nakon čega su se lica Š.B. i S.A. udaljila u nepoznatom pravcu. Licu H.M. je u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane laka tjelesna povreda, dok je u 02,10 sati, u prostorije Policijske uprave I pristupilo lice S.A., nakon čega su od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I poduzete aktivnosti na dokumentovanju izvršenog napada i prosecuiranju izvršioca istog.

Dana 18/19.04.2015. godine, u ulici Uzunovića put, izvršeno je krivičko djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka J50-E-666, vlasništvo Š.M. iz Zenice. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 19.04.2015. godine, u 01,10 sati, u ulici Prve zeničke brigade, od strane policijskih službenika kod malodobnog lica V.A. iz Zenice pronađena je zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je izuzeta a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 18.04.2015. godine, u vremenu od 20,00 do 23,25 sati, u mjestu Raduša, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.M., iz koje su tom prilikom otuđene dvije aktovke u kojima se nalazio novac, kao i određena količina zlatnog nakita, te jedna metalna kasa sa novcem. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Dana 19.04.2015. godine, u ulici Mustafe Ćemana u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka O58-M-439, kojim je upravljao G.S. iz Tešnja, putničko motorno vozilo marke „Opel-Tigra“, registarskih oznaka K26-T-924, kojim je upravljao Š.F. iz Tešnja, parkirano putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka E25-J-927, parkirano putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka T34-E- 483, i pješak O.E. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni pješak je zadobio teške tjelesne povrede, te vozač Š.F. lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA