Vijesti 122 za 19.04.2019. godine

Vijesti 122 za 19.04.2019. godine

17
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u sedam slučejeva, gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Dana 19.04.2019. godine, u 22.10 sati, u ulici Reisa Čauševića broj 7, Grad Zenica, od strane dva nn lica izvršeno je KD-o razbojnička krađa uz upotrebu fizičke snage nad licem K. S. iz Zenice, gdje su od iste otuđili novčanik sa novcem u iznosu 90 KM, ista zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u KB Zenica. Izvršen uviđaj.

Dana 19.04.2019. godine, u 09,30 sati, u PS Visoko se obratila M. A. kći Ćamila, r. 1991. godine iz Visokog i prijavila svog bivšeg supruga M. E. sin Senada, r. 1990. godine iz Visokog da joj putem društvenih mreža-Vibera šalje prijeteće poruke. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije, uz upoznavanje Kantonalnog tužioca, dalji rad nastavili istražitelji PS Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk 2”, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-17, prema kojem se saobraćaj kroz tunel odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA