Vijesti 122 za 19.04.2020. godine

Vijesti 122 za 19.04.2020. godine

18
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrdeset osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Vareš

Dana 19.04.2020. godine, u 17,50 sati, u ulici Industrijska, od strane službenika policije izvršeno je legitimisanje i pregled lica Z.S., rođenog 1996. godine, iz Breze, kojom prilikom je kod istog pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 19.04.2020. godine, u 18,15 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da je u mjestu Begov Han, od strane grupe migranata, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica T.A., iz Zenice. Tom prilikom, kako je prijavljeno, je izvršena premetačina stvari dok ništa nije otuđeno. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA