Vijesti 122 za 19.05.2022. godine

Vijesti 122 za 19.05.2022. godine

17
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 19.05.2022. godine, u 05,30 sati, na putu M-17 u mjestu Radakovo, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Škoda”, kojim je upravljao vozač D.A. iz Sarajeva, a kao saputnik u vozilu se nalazio B.Dž. iz Sarajeva, te prilikom kontrole ustanovljeno da isti prevoze pet državljana Afganistana. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca, a dalji rad nastavili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok su lica D.A i B.Dž. lišeni slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje.

Zavidovići

Dana 18/19.05.2022. godine, u toku noći, u mjestu Vozuća, izvršene su teške krađe u vikend kuće vlasništvo R. E., J.M. i H.M., svi iz Banovića, gdje je otuđena određena količina hrane i pića. Izvršeni su uviđaji od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 19.05.2022. godine, u 03,50 sati, na putu M-17 u mjestu Jelovac, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Škoda”, kojim je upravljao F. E. iz Novog Sarajeva, te je prilikom pregleda pronađen jedan upakovani sadržaj bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i jedna aluminijska folija u kojoj se nalazila biljna zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Kakanj

Dana 19.05.2022. godine, u 13,30 sati, u mjestu Donji Tičići, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljala B. H. iz Kaknja i putničko motorno vozilo marke “Passat”, kojim je upravljao O.R. iz Zavidovića. U saobraćajnoj nezgodi vozač putničkog motorno vozilo”Mercedes” je zadobila teške tjelesne povrede, dok je vozač putničkog motorno vozilo “Passat” zadobio neutvrđen stepen povreda, te zadržan u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA