Vijesti 122 za 19.06.2019. godine

Vijesti 122 za 19.06.2019. godine

22
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 19.06.2019. godine, u vremenu od 10,30 do 13,40 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo lica Z.F., iz Kaknja, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 19.06.2019. godine, u 01,55 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Goliješnica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče i tima Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo “Passat”, registarskih oznaka 799-K-511, kojim je upravljalo lice V.I., iz Žepča. Prilikom pregleda vozila i lica, u vozilu je pronađena biljna i praškasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Prilikom pregleda suvozača Č.G., iz Žepča, pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedena lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 19.06.2019. godine, u 18,00 sati, u mjestu Donja Golubinja, od strane lica R.E., iz Žepča, izvršen je fizički napad na lice Č.S., rođeno 1974. godine, iz Zavidovića, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA