Vijesti 122 za 19.06.2022. godine

Vijesti 122 za 19.06.2022. godine

27
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 19.06.2022.godine, u 20,00 sati, u mjestu Gornja Zenica, od strane lica D.H. iz Zenice izvršeno je krivično djelo “Teška tjelesna ozljeda” fizičkim napadom prema licu D.J. iz Zenice. Izvršena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 19.06.2022.godine, u 18,30 sati, u ulici Prve zeničke brigade, od strane lica K.S. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Laka tjelesna ozljeda” nanesena fizičkim napadom prema licu O.N. iz Zenice. Izvršena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 18./19.06.2022.godine, u ulici Bistua Nuova, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u frizerki salon “WELLA”, vlasništvo M.A. iz Zenice. Tom prilikom su otuđena tri aparata za šišanje i jedna pegla za kosu. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 18./19.06.2022.godine, u ulici Bistua Nuova, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u frizerki salon “KiS ” vlasništvo Š.S. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je jedan aparat za šišanje. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U toku noći 18/19.06.2022.godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u magacinske prostorije supermarketa “Planet”, vlasnišvo firme “Ferimpex” d.o.o Zavidovići. Tom prilikom je otuđena određena količina alkoholnog pića i sladoleda. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Usora

Dana 19.06.2022.godine, u 03,00 sati, u mjestu Ularice, od strane lica Š.M. iz Usore, izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” tako što je ispalio u zrak dva hica iz vatrenog oružja i krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, na način da je uputio ozbiljnu prijetnju prema licu Š.A iz Usore. Od osumnjičenog je oduzeto lovačko naoružanje, jedan pištolj i određena količina municije.

Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR