Vijesti 122 za 19.07.2015. godine

Vijesti 122 za 19.07.2015. godine

203
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 19.07.2015. godine, u ulici Branilaca Bosne, od strane lica Š.A. izvršeno je krivično djelo posjedovanjem krivotvorene novčanice, a koja je pronađena prilikom legtimisanja i pregleda lica od strane policijskih službenika. Navedena novčanica je izuzeta, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 18.07.2015. godine, u vremenu od 18,00 do 21,50 sati, u ulici Dr. Ćire Truhelke, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo P.H., iz kojeg je otuđen pištolj marke „CZ“, cal. 9 mm. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 18.07.2015. godine, u 22,45 sati, u mjestu Mutnica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje, te krađa mobilnog telefona, vlasništvo H.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

U toku noći 18/19.07.2015. godine, u mjestu Gornje Olovo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vjerski objekat-džamiju, iz koje je otuđena metalna kasa u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Žepče

Dana 19.07.2015. godine, u mjestu Goliješnica, izvršena je krađa torbice, vlasništvo J.J. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zavidovići

Dana 18.072015. godine, u 22,25 sati, u mjestu Sinanovići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A60-E-521, kojim je upravljao O.I. iz Zavidovića. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač, te suvozač S.A. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA