Vijesti 122 za 19.07.2016. godine

Vijesti 122 za 19.07.2016. godine

217
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave II u Visokom (3).

Zenica

Dana 18/19.07.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.M., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog nakita. Službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Dana 19.07.2016. godine, u ulici Zmaja od Bosne, od strane lica M.E. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje”. Navedeno lice je lišeno slobode, privedeno u službene prostorije, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 19.07.2016. godine,Policijskoj stanici Visoko je prijavljeno da je u zadnja dva-tri mjeseca, u mjestu Prijeko, izvršena krađa neutvrđene količine kože iz magacinskih prostorija firme KTK Visoko. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 19.07.2016. godine, na petlji autoputa A-1 u Kaknju, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Man“, registarskih oznaka 396-A-079, kojim je upravljao B.M. iz Kaknja. Kontrolom je utvrđeno da isti prevozi ugalj, bez potrebne dokumentacije, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA