Vijesti 122 za 19.08.2015. godine

Vijesti 122 za 19.08.2015. godine

164
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 19.08.2015. godine, u 20,55 sati, u ulici Branilaca Bosne, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka J10-M-785, kojim je upravljao T.A., dok se na mjestu suvozača nalazio A.A. Tom prilikom, kod lica A.A., u torbici, pronađena su tri paketića sa sadržajem suhe biljne tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Isto je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Takođe, u 22,15 sati, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka M42-E-648, kojim je upravljao Š.N. iz Zenice, kod navedenog lica, u torbici, pronađen je jedan paketić sa bijelim prahom koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan paketić sa sadržajem suhe biljne tvari koja asocira na opojnu drogu. Š.N. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Nad oba lica lišena slobode zavedena je kriminalistička obrada, te su poduzete aktivnosti na dokumentovnju navedenih krivičnih djela.

Kakanj

Dana 19.08.2015. godine, u 19,00 sati, u ulici Alije Izetbegovića, u sportskoj kladionici „Bet-Live”, izvršeno je krivično djelo razbijanjem televizora od strane lica H.F. U 19,10 sati, službenici uniformisane policije lišili su slobode navedeno lice, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 18/19.08.2015. godine, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, izvršeno je krivično djelo oštećenjem službenog pečata Porezne uprave FBiH na ugostiteljskom objektu „Orijent“. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZDK-a dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA