Vijesti 122 za 19.08.2019. godine

Vijesti 122 za 19.08.2019. godine

19
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 19.08.2019. godine, u 14,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice H.O., iz Visokog i prijavilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti od strane lica T.A., iz Visokog. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

U toku noći 18/19.08.2019. godine, u ulici 29. novembar, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica Č.H., iz Kaknja, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 19.08.2019. godine, u 12,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče je prijavljeno da je izvršena teška krađa u župnu kuću u mjestu Globarica, te da je od strane nepoznatog lica otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 19.08.2019. godine, u 22,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratilo lice M.A., iz Žepča, i tom prilikom prijavilo da je u večernjim satima izvršena teška krađa u kuću vlasništvo istog, kojom prilikom je otuđena određena količina nakita. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju prijavljene teške krađe.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 19.08.2019. godine, u 09,10 sati, u ulici Hadžije Mazića Put, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo nepoznato vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta i pješak Č.E., iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA