Vijesti 122 za 19.09.2019. godine

Vijesti 122 za 19.09.2019. godine

20
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 18/19.09.2019. godine, u mjestu Seoci, izvršeno je krivično djelo teške krađe u prostorije ambulante koja se nalazi u sklopu škole, kada je nepoznato lice provaljivanjem ušlo u unutrašnjost objekta i tom prilikom otuđilo metalni ormar, gusanu peć i druge dijelove namještaja, kao i određenu količinu ogrjevnog drveta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Breza

Dana 19.09.2019. godine, u 21,30 sati, u ulici ZAVNOBiH-a, izvršenim pregledom lica B.E., rođenog 1988. godine, iz Breze, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je izvršenim pregledom putničkog motornog vozila marke “Alfa Romeo”, registarskih oznaka K34-O-901, vlasništvo navedenog lica, pronađena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice B.E. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ
Visoko

Dana 19.09.2019. godine, u 18,00 sati, na lokalnom putu u mjestu Malo Čajno, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Škoda Fabia”, registarskih oznaka T90-E-259, kojim je upravljalo lice V.A., iz Breze, dok se na mjestu suvozača nalazila ženska osoba V.Dž., rođena 1984. godine, iz Breze, koja je nakon ukazane ljekarske pomoći, a usljed posljedica zadobijenih povreda, preminula u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu ove nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA