VIJESTI 122 ZA 19.10.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 19.10.2021. GODINE

13
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 19.10.2021. godine, u 13,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice H.Đ., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo da je u krugu pogona „Separacija“ Čatići, od strane nepoznatog lica izvršena krađa mobilnog telefona marke “Samsung”, vlasništvo istog. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Breza

Dana 18.10.2021. godine, u 23,05 sati, u ulici Šehidska, od strane policijskih službenika Policijske stanice Breza zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O14-J-267, kojim je upravljalo lice R.M., rođeno 1980. godine, iz Breze. Prilikom kontrole, odnosno lišenja slobode navedenog lica zbog odbijanja alkotestiranja, isto je policijskom službeniku uputilo ozbiljne prijetnje, čime je počinilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti”, nakon čega je i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Breza, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

                       

SAOBRAĆAJ
Vareš

Dana 19.10.2021. godine, u 19,20 sati, na regionalnom putu u mjestu Mišćica, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Opel”, registarskih oznaka A61-T-469, kojim je upravljalo lice A.D., rođeno 1981. godine, iz Vareša. U ovoj nezgodi, lice K.E., rođeno 1961. godine, iz Vareša i malodobni A.A., iz Vareša, su zadobili povrede neutvrđenog stepena. Izvršenim alkotestiranjem je utvrđeno da je navedeni vozač upravljao predmetnim vozilom pod dejstvom alkohola, nakon čega su poduzete mjere na procesuiranju istog, te je od strane istražitelja Policijske stanice Vareš izvršen uviđaj na mjestu nezgode.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA