Vijesti 122 za 19.11.2015.godine

Vijesti 122 za 19.11.2015.godine

191
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave II u Visokom (1).

Zenica

Dana 19.11.2015. godine, u ulici Mehmedalije Tarabara, od strane lica Š.A. i A.A., oba iz Zenice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u kiosk firme „Plan Plus“. Policijski službenici su navedena lica lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 18/19.11.2015. godine, u mjestu Starina, izvršena je krađa 200 komada sadnica maline, vlasništvo T.H. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 18/19.11.2015. godine, u ulici Rudarska, iz putničkog motornog vozila marke „BMW“, registarskih oznaka J21-E-048, vlasništvo V.E., izvršena je krađa auto-CD kastefona, te je sa prednje i zadnje strane otuđen znak „BMW“ i sa prednjeg branika plastična maska. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA