Vijesti 122 za 19.12.2021.god.

Vijesti 122 za 19.12.2021.god.

13
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 18/19.12.2021. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u prodavnicu “Rima”, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina duhanskih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici.

Visoko

Dana 19.12.2021. godine, u 14,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice L.H., iz Visokog i tom prilikom prijavilo izvršenje teške krađe u kuću vlasništvo lica G.Z., u naseljenom mjestu Loznik, iz koje je otuđena jedna mašina za pranje veša, peć na čvrsto gorivo i ručni cirkular. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA