Vijesti 122 za 20.01.2021. godine

Vijesti 122 za 20.01.2021. godine

10
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 19/20.01.2021. godine, u ulici Juraja Neidharta, izvršena je teška krađa u skladište firme “Auto Target” d.o.o. Zenica, kojom prilikom je otuđena veća količina autodijelova. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.01.2021. godine, u 18,40 sati, u ulici Reisa Čauševića, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka TA 0048552, kojim je upravljalo lice M.D., rođeno 1996. godine, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice B.A., rođeno 1989. godine, oba lica iz Zenice. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.01.2021. godine, u 14,15 sati, u ulici Hadžije Mazića put, u trgovinskoj radnji “Behar”, vlasništvo lica K.A., od strane lica S.F., rođenog 1993. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje, kojom prilikom je navedeno lice oštetilo registar kasu i razbacalo artikle po trgovinskoj radnji. Intervencijom policijskih službenika, navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

U toku noći 19/20.01.2021. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršena je teška krađa u vulkanizersku radnju vlasništvo lica Š.V., iz Kaknja, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena određena količina pneumatika i električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 20.01.2021. godine, u 14,20 sati, od strane službenika Policijske stanice Kakanj, u mjestu Lukovo brdo, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Jetta”, registarskih oznaka 810-E-196, kojim je upravljalo lice D.E., rođeno 1996. godine, iz Visokog. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli lovačku pušku i dvije patrone lovačke municije, za koje lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. Pronađeno oružje i municija su oduzeti a daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA