Vijesti 122 za 20.01.2022. godine

Vijesti 122 za 20.01.2022. godine

22
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 20.01.2022. godine, u neutvrđenom vremenu, u mjestu Dolipolje, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica P.N., iz Zenice, kojom prilikom je otuđeno vatreno oružje-pištolj. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.01.2022. godine, oko 14,00 sati, u ulici Kamberovića čikma, u marketu „Bingo“, od strane lica H.A., rođenog 1996. godine, iz Zenice, izvršena je krađa petnaest mliječnih čokolada. U 14,20 sati, od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 20.01.2022. godine, u 14,45 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Kakanj se obratilo lice K.Dž., iz Sarajeva, i tom prilikom prijavilo da je u ulici Šehida fizički napadnuto od strane nepoznatog lica, koje mu je zadalo više udaraca u predjelu glave, nakon čega je od istog otelo ručnu torbicu sa ličnim dokumentima, bankovnim karticama i određenim iznosom novca. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 20.01.2022. godine, u 07,50 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratila nepoznata ženska osoba i tom prilikom prijavila da lice L.A., rođeno 2000. godine, iz Maglaja, u krugu firme “BONTEX”, u mjestu Liješnica, fizički napada uposlenice navedene firme, čiji je i sam uposlenik. Na lice mjesta je izašla policijska patrola koja je utvrdila da je došlo do međusobnog fizičkog sukoba između lica L.A. sa jedne strane i dvije ženske osobe, B.A. i B.E., sa druge strane, kojom prilikom su sva tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 20.01.2022. godine, u 17,55 sati, u mjestu Lašva, na magistralnom putu M-5, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali parkirano teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka J46-M-319 i putničko motorno vozilo marke“Renault“, registarskih oznaka T94-K-772, kojim je upravljala S.E., rođena 1994. godine, sa kojom su se u vozilu nalazila lica F.D., rođen 1996. godine i B.A., rođen 2007. godine, sva lica iz Bugojna. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi S.E. je zadobila teške tjelesne povrede, lice F.D. je zadobilo lakše tjelesne povrede a lice B.A. povrede neutvrđenog stepena. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA