Vijesti 122 za 20.03.2018. godine

Vijesti 122 za 20.03.2018. godine

44
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Breza

U toku noći 19/20.03.2018. godine, u ulici Filipa Lastrića, iz podrumskih prostorija stambene zgrade, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo krađe električne bušilice vlasništvo lica M.A., iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Zavidovići

Dana 19.02.2018. godine, u 22,20 sati, u naseljenom mjestu Ribnica, od strane lica Š.E., iz Olova, izvršen je napad na ovlaštena službena lica, na način da je isto, upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Golf II”, registarskih oznaka M48-A-801, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da su krivotvorene, ciljano i sa namjerom udarilo u parkirano službeno vozilo marke “Dacia”, registarskih oznaka T53-K-385, u kojem su se nalazili policijski službenici. Lice Š.E. i suvozač Š.E., oba lica iz Olova, lišeni su slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA