Vijesti 122 za 20.03.2022. godine

Vijesti 122 za 20.03.2022. godine

19
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 20.03.2022. godine, u 22,10 sati, u ulici Mejdandžik, od strane lica H.E., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

U toku noći 19/20.03.2022. godine, u ulici Hase bega Huseinovića, u mjestu Nemila, izvršena je teška krađa u vjerski objekat-džamiju, kojom prilikom je otuđen manji iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 19/20.03.2022. godine, u mjestu Ribnica, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica B.M., iz Tuzle, kojom prilikom je otuđena motorna pila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA