Vijesti 122 za 20.04.2015. godine

Vijesti 122 za 20.04.2015. godine

138
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (5), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 20.04.2015. godine, u ulici Tetovska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat, vlasništvo S.M., iz kojeg su otuđene tri motorne pile. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 17.04. do 20.04.2015. godine, u ulici Bilimišće, od strane nepoznatih lica izvršeno je oštećenje dva plastenika, vlasništvo „Srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje“ Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 20.04.2015. godine, u 02,40 sati, u mjestu Topuzovo Polje, službenici uniformisane policije su legitimisali lica: B.I., P.M. i K.M., sva iz Visokog, koja su se nalazila u parkiranom putničkom motornom vozilu marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka SR443 DG. Prilikom kontrole, B.I. je dobrovoljno predao dvije pvc kesice, neto težine 0,60 grama, sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, i jedan papirni smotuljak, neto težine 5,60 grama, sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Lica B.I. i P.M. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Breza

Dana 20.04.2015. godine, Policijskoj stanici Breza je od strane B.A. iz Breze prijavljeno da je dana 18.04.2015. godine, oko 23,00 sati, u UO „Vegas“ koji se nalazi u ulici Desitijatska u Brezi, od strane nepoznatog lica izvršena krađa mobilnog telefona u vlasništvu prijavitelja. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 20.04.2015. godine, u službene prostorije Policijske stanice Breza pristupila je M.A. iz Breze i prijavila da je dana 16.04.2015. godine, oko 20,00 sati, iz njene porodične kuće koja se nalazi u mjestu Podžupča, općina Breza, od strane nepoznatog lica izvršena krađa mobilnog telefona u vlasništvu iste. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 20.04.2015. godine, u službene prostorije Policijske kancelarije Jelah pristupio je L.A. koji je prijavio da je u posljednjih deset dana, u mjestu Potočani, općina Tešanj, od strane nepoznatog lica došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je od ispaljenog metka došlo do oštećenja jednog prozorskog stakla i police u dnevnom boravku, u kući vlasništvo D.S. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Vareš

U toku noći 19/20.04.2015. godine, u ulici Metalska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u magacin firme „Mes var liv“. Odgovorno licne navedene firme nije se moglo izjasniti šta je otuđeno iz magacina. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA