VIJESTI 122 ZA 20.04.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 20.04.2021. GODINE

6
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 19.04.2021. godine, u 20,15 sati, u ulici Prvomajska, izvršeno je krivično djelo kojom prilikom su od strane lica: T.E., rođen 1980. godine, i A.S., rođen 1978. godine, oba lica iz Zenice, licima: N.K., Z.E. i N.S., sva lica iz Zenice, nanesene lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.04.2021. godine, u 19,00 sati, na parking prostoru u ulici Branilaca, od strane lica A.M. i S.A., oba lica iz Visokog, izvršena su krivična djela oštećenje tuđe stvari i nasilničko ponašanje, na način da je lice S.A. razbilo prednje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke “Opel Astra”, registarskih oznaka K03-M-198, vlasništvo lica S.N., te lice S.E., rođeno 1990. godine, iz Visokog, udarilo u predjelu glave nepoznatim predmetom. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 20.04.2021. godine, u 13,05 sati, u mjestu Donji Tičići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka M10-J-540, kojim je upravljalo lice R.A., rođeno 2000. godine, iz Visokog, dok se kao saputnik u vozilu nalazila D.E., iz Ilidže. Prilikom pregleda lica i vozila, lice R.A. je policijskim službenicima predalo sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj, dok je lice R.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA