Vijesti 122 za 20.05.2019. godine

Vijesti 122 za 20.05.2019. godine

11
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 19/20.05.2019. godine, u mjestu Hece, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u šupu vlasništvo lica S.S., iz koje su tom prilikom otuđene dvije motorne pile. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.05.2019. godine, u 13,50 sati, u ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo krađe mobilnog telefona marke „Samsung“, vlasništvo lica Š.B. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Visoko

Dana 20.05.2019. godine, u 09,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratila B.C., iz Visokog i tom prilikom prijavila da je u kući, u mjestu Topuzovo Polje, vlasništvo V.M., u dva navrata izvršena krađa novca u određenom iznosu. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko u službene prostorije je pozvana J.N., iz Visokog, nad kojom je zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da izvršila navedeno krivično djelo. Otuđeni novac je pronađen i oduzet a daljnji rad na dokumentovanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 20.05.2019. godine, u vremenu od 11,50 do 12,20 sati, u ulici Pinkasa Banta, u skladu sa naredbom Općinskog suda u Zavidovićima, od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići je izvršen pretres stana koji koristi lice M.S., koje je prilikom pretresa policijskim službenicima predalo biljnu i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA