VIJESTI 122 ZA 20.05.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 20.05.2021. GODINE

13
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 19/20.05.2021. godine, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, izvršena je teška krađa u prostorije firme “Enikon” d.o.o. Kakanj, kojom prilikom je otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.05.2021. godine, u 18,15 sati, u ulici Blatuša, policijski službenici Policijske stanice Centar su prilikom legitimisanja i pregleda lica Đ.J., rođenog 1985. godine, iz Zenice, pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 0,70 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 20.05.2021. godine, u 14,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice K.V., iz Sarajeva, i tom prilikom prijavilo da je u vremenskom periodu od 17.05. do 20.05.2021. godine, u mjestu Brezovik, izvršena teška krađa u vikend kuću vlasništvo istog, kao i teška krađa u vikend kuće vlasništvo lica K.N. i O.M. Kako je prijavljeno, od strane nepoznatog lica otuđeni su laptop, prehrambeni artikli, bakreno posuđe, alat i drugi predmeti. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 20.05.2021. godine, oko 17,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice K.D., iz Maglaja, i tom prilikom prijavilo da je u dvorištu porodične kuće u mjestu Jablanica, od strane lica: O.B., rođen 1991. godine, B.I., rođen 1998. godine i B.A., sva lica iz Maglaja, izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, nakon čega su se lica udaljila u nepoznatom pravcu. U 19,50 sati, od strane službenika policije, u mjestu Liješnica, lišeno je slobode lice B.I. i isto je zadržano u prostorijama za zadržavanje, te su nastavljene aktivnosti na pronalasku i procesuiranju druga dva lica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 20.05.2021. godine, u 13,15 sati, na lokalnom putu u mjestu Mrkotić, od strane istražitelja zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka T98-O-163, kojim je upravljalo lice F.M., iz Teslića, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice B.Š., rođeno 1984. godine, iz Tešnja. Izvršenim pregledom lica i vozila, kod lica B.Š. policijski službenici su pronašli više pojedinačno upakovanih sadržaja biljne materije, ukupne težine 115,20 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, više pojedinačno upakovanih sadržaja praškaste materije, ukupne težine 64,23 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 33 tablete za koje se sumnja da sadrže psihotropne supstance i čije posjedovanje nije dozvoljeno, te jednu digitalnu vagu za precizna mjerenja. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice B.Š. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA