Vijesti 122 za 20.06.2022. godine

Vijesti 122 za 20.06.2022. godine

6
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 17.06. do 19.06.2022. godine, u ulici Muhameda Seida Serdarevića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u frizerski salon “Charm” vlasništvo P.E., kojom prilikom je otuđen monitor sa centralnom jedinicom, dvije metalne kase sa neutvrđenom količinom novca i dva fena za kosu. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 19.06.2022. godine, u 19,55 sati, u ulici Ivana Gundulića, izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” pucanjem iz vatrenog oružja-pištolja od strane lica Č.E. iz Zenice. Lice lišeno slobode nakon čega je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca. Izvršenim pretresom stana vlasništvo osumnjičenog lica, pronađeno je vatreno oružje-pištolj , jedan metak, jedna čahura i jedno pakovanje zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”.

Kakanj

Dana 20.06.2022. godine, u 14,45 sati, Policijska stanica Kakanj je obaviještena da je u mjestu Haljinići, u pogonu Rudnika mrkog uglja Kakanj, dana 19.06.2022. godine u 23,05 sati, došlo do prekida napajanja električnom energijom jednog dijela jame Haljinići, te da je locirano mjesto prekida industrijskog kabla napona 6000 volti gdje je na licu mjesta pronađena metalna bonsek pila. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Dana 20.06.2022. godine, u 14,20 sati, u mjestu Bobare, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Citroen”, kojim je upravljao K.S. iz Tešnja i biciklista H.A. iz Tešnja, koji je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

Dana 20.06.2022. godine, u 12,10 sati, na putu M17 u mjestu Donje Ravne, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW-Turan”, kojim je upravljao J.. iz Žepča, putničko motorno vozilo marke “Audi”, kojim je upravljao H.B. iz Žepča i putničko motorno vozilo marke “Seat”, kojim je upravljala P.A. iz Žepča. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi dva lica su zadobila teške tjelesne povrede, četiri lica lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR