Vijesti 122 za 20.07.2015. godine

Vijesti 122 za 20.07.2015. godine

145
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave I u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 19/20.07.2015. godine, u ulici Begagića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u obdanište „Radost“, kojom prilikom su iz istog otuđena dva video plejera. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.07.2015. godine, u mjestu Arnauti-Borovi, došlo je do međusobne tuče između A.K. i O.B., oba iz Zenice.Tom prilikom O.B. je zadobio lake tjelesne povrede, dok je A.K. zadobio povrede neutvrđenog stepena. Oba lica su nakon ukazane ljekarske pomoći lišena slobode od strane policijskih službenika i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 20.07.2015. godine, u Policijsku stanicu Tešanj obratio se M.J. iz mjesta Mrkotić, te prijavio da je u zadnjih 20 dana izvršeno krivično djelo krađa iz njegove kuće, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita i pištolj marke „CZ-99“ sa okvirom i 10 komada municije. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA