Vijesti 122 za 20.07.2016. godine

Vijesti 122 za 20.07.2016. godine

224
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 20.07.2016. godine, u ulici Prve zeničke brigade, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica B.D. iz Zenice. Prilikom pregleda, kod istog je pronađen pištolj marke “S&S”, kalibra 6,35 mm, te dva paketića suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeni predmeti su oduzeti, dok je lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

U toku noći 19/20.07.2016. godine, u ulici 7. muslimanske brigade, izvršena je teška krađa u mehaničarsku radionicu, vlasništvo firme „Centrotrans“ Sarajevo, iz koje je otuđeno više setova profesionalnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

U toku noći 19/20.07.2016. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršena je krađa električnog bicikla marke „Pony“, vlasništvo R.F. iz Žepča. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA