Vijesti 122 za 20.08.2019. godine

Vijesti 122 za 20.08.2019. godine

7
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 20.08.2019. godine, u 14,30 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice je zaustavljeno teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka T20-A-117, kojim je upravljalo lice S.S., iz Zenice. Izvršenom kontrolom je utvrđeno je da navedeno lice vrši prijevoz uglja u količini od 5060 kg, za koji nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju. Sporni ugalj je oduzet, te su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 20.08.2019. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Crkvice je prijavljeno da je vremenskom periodu od 07.08. do 20.08.2019. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica G.I., iz koje su od strane nepoznatog lica otuđena dva ručna sata i nakit. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 20.08.2019. godine, u 16,10 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice B.M., iz Ilijaša i prijavilo da je u proteklih nekoliko dana od strane nepoznatog lica, u ulici Čajengradska, izvršena teška krađa u kuću i pomoćni objekat vlasništvo firme “Kovina Inženjering” d.o.o. Visoko, vlasništvo lica K.I., kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina električnih kablova i sekundarnih sirovina. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 20.08.2019. godine, u 14,30 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Breza se obratila K.M., iz Visokog i tom prilikom prijavila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti od strane lica P.N., iz Breze. Nakon zaprimljene prijave, daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Zavidovići

Dana 20.08.2019. godine, u 08,30 sati, u zgradi pošte koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa novčanika vlasništvo lica M.S., iz Zavidovića. Od strane policijskih službenika locirano je i lišeno slobode lice M.V., iz Zavidovića, koje se sumnjiči za izvršenje navedene krađe. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA