Vijesti 122 za 20.08.2020. godine

Vijesti 122 za 20.08.2020. godine

33
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 20.08.2020. godine, u 20,00 sati, u ulici Pehare, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica K.M., rođenog 1981. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli i oduzeli dva sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 20.08.2020.godine, u 20,00 sati, u ulici Zmaja od Bosne, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica O.N., rođenog 1993. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli dva sadržaja biljne materije i jedan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 20.08.2020. godine, oko 07,00 sati, u ulici Srebreničkih žrtava rata, u kući vlasništvo lica B.S., iz Maglaja, od strane dva lica: B.H., rođenog 1997. godine i A.F., rođenog 1991. godine, oba lica državljanina Alžira, izvršeno je krivično djelo “Narušavanje nepovredivosti doma”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 20.08.2020. godine, u 01,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj je prijavljeno da je u mjestu Jelah Polje, u toku krađa iz firme “Bosna Commerce” d.o.o. Tešanj. Nakon zaprimljene prijave, na navedenu lokaciju je upućena patrola policije a izvršenim uviđajem je utvrđeno je da su nepoznata lica otvorila ulaznu kapiju u krugu firme, te da tom prilikom nisu ništa otuđila. Daljnjim pregledom neobezbijeđenog skladišnog prostora navedene firme pronađeno je otključano putničko motorno vozilo marke “Ford Focus”, kojim su se navedena lica dovezla na predmetnu lokaciju.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA