Vijesti 122 za 20.09.2015. godine

Vijesti 122 za 20.09.2015. godine

208
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Visoko

Dana 20.09.2015. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Golf II“, registarskih oznaka E87-O-128, vlasništvo S.Dž. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 20.09.2015. godine, u mjestu Gornja Zimča, službenici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK-a su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao G.R. iz Visokog. Prilikom pregleda vozila, pronađeni su jedan preklopni nož i jedan skalper. Predmeti su oduzeti, a navedeni vozač, te suvozač D.M.iz Visokog, lišeni su slobode i zadržani u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

U toku noći 19/20.09.2015. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršena je teška krađa u Župni ured Zavidovići, iz kojeg je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 20.09.2015. godine, u mjestu Gostovići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Opel-Kadett“, registarskih oznaka 772-K-139, kojim je upravljao J.I. iz Zavidovića. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Usora

Dana 19.09.2015. godine, u 23,30 sati, u mjestu Žabljak, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka AG-477378, vlasništvo P.I. Tom prilikom, iz vozila je otuđena jedna torbica u kojoj se nalazila određena količina novca, mobitel, te lična dokumenta i drugi predmeti. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 20.09.2015. godine, na putu M-17 u mjestu Dolipolje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka J40-M-279, kojim je upravljao B.D. iz Kaknja, i putničko motorno vozilo marke „Ford“, registarskih oznaka LJSG-228, kojim je upravljao B.M. iz Kaknja. Tom prilikom, vozač B.M. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su vozač B.D., kao i saputnici iz istog vozila: B.E., B.L. i Đ.B., zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dogodilo se još 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA