Vijesti 122 za 20.12.2020. godine

Vijesti 122 za 20.12.2020. godine

3
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u trinaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica  

Dana 20.12.2020. godine, u 19,00 sati, u mjestu Pojske, policijski službenici Policijske stanice Centar su prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila “Mercedes”, registarskih oznaka A12-M-793, kojim je upravljalo lice R.Dž., iz Zenice, pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 20.12.2020. godine, u 18,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice S.M., iz Visokog i tom prilikom prijavilo krađu novčanika, u kojem su se nalazili lični dokumenti i određen iznos novca vlasništvo navedenog lica. Kako je prijavljeno, krađa je izvršena od strane nepoznatog lica u ulici Patriotske lige. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 20.12.2020. godine, u 08,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratila P.A., iz Kaknja i tom prilikom prijavila da je izvršena teška krađa u kuću vlasništvo iste, koja je u izgradnji i koja se nalazi u mjestu Pope. Kako je prijavljeno, nepoznato lice je otuđilo jedan agregat za struju, trimer za travu i električni alat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA