Vijesti 122 za 21.01.2021. godine

Vijesti 122 za 21.01.2021. godine

3
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 21.01.2021. godine, u 09,10 sati, u mjestu Seperacija, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Touareg”, registarskih oznaka A46-E-566, kojim je upravljalo lice K.M., rođeno 1982. godine, iz Kaknja, kojom prilikom su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 21.01.2021. godine, u 11,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice M.E., iz Doboja i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Liješnica, u proteklih deset dana, izvršena teška krađa u kuću i pomoćni objekat vlasništvo lica M.M. Kako je prijavljeno, izvršena je premetačina stvari, dok nije utvrđeno je li išta otuđeno. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA