Vijesti 122 za 21.02.2017. godine

Vijesti 122 za 21.02.2017. godine

104
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (4).

Zenica

Dana 21.02.2017. godine, na lokalitetu Kamberovića polje, od strane dva nepoznata lica počinjeno je krivično djelo razbojništvo u pokušaju nad malodobnim licem, rođenim 2001. godine, iz Zenice, kojom prilikom je isto zadobilo lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 21.02.2017. godine, u ulici Sarajevska, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje pneumatika na putničkom motornom vozilu marke „VW Golf“, registarskih oznaka E59-M-464, vlasništvo O.H. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 21.02.2017. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je u proteklih sedam dana, u mjestu Željezno Polje, iz kuće u vlasništvu D.A., izvršena krađa određene količine novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 21.02.2017. godine, u mjestu Ozimica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo P.J., kojom prilikom je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA