Vijesti 122 za 21.02.2021. godine

Vijesti 122 za 21.02.2021. godine

3
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devetnaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 20.02.2021. godine, u 19,00 sati, u mjestu Vranduk, policijski službenici Policijske stanice Nemila su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka J84-E-912, kojim je upravljalo lice J.E., rođeno 1990. godine, iz Zenice, dok su se u vozilu nalazila lica: Z.A., rođena 1992. godine, iz Travnika i S.H., rođen 1994. godine, iz Zenice. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli dvije UKT stanice, staklenu bočicu sa sadržajem koji svojim izgledom asocira na ulje kanabisa, te 21 tabletu za koje se sumnja da sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a Z.A. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istom zavedena kriminalistička obrada. Daljnjim provjerama za lica i vozilo, utvrđeno je da lice J.E. ima ukupno 7.547,20 KM neplaćenih kazni izrečenih za počinjene prekršaje u saobraćaju. Imajući u obzir činjenicu da navedeni vozač svojim ponašanjem, odnosno učestalim vršenjem prekršaja u saobraćaju, predstavlja opasnost po sigurnost građana i drugih učesnika u saobraćaj, policijski službenici Policijske stanice Nemila su sporno vozilo privremeno oduzeli i izmjestili na službeni parking prostor, gdje će biti predmet daljnjeg postupanja.

Maglaj

U vremenskom periodu od 17.02. do 21.02.2021. godine, u mjestu Gornji Rakovac, izvršena je krađa dva sanduka sa pčelama vlasništvo lica D.S., iz Doboja. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA