Vijesti 122 za 21.02.2022. godine

Vijesti 122 za 21.02.2022. godine

9
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

Dana 21.02.2022. godine, u 17,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice S.E., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo da je lice T-Z.K., rođeno 1979. godine, iz Visokog, u ulici Kraljevac, upućivalo prijetnje istom i da je udarcima nogama i rukama oštetilo putničko motorno vozilo marke „Nissan“, registarskih oznaka A54-O-256, vlasništvo lica S.E. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok je lice T-Z.K. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 21.02.2022. godine, u 08,10 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice K.M., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo da je od strane nepoznatog lica izvršen pokušaj paljevine ugostiteljskog objekta “PLAN B”, vlasništvo istog, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića. Kako je prijavljeno, na ulaznim vratima objekta je nastupila materijalna šteta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 21.02.2022. godine, u 07,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice B.S., iz Tešnja, i tom prilikom prijavilo izvršenje teške krađe u supermarket “ČUPO”, vlasništvo istog, u mjestu Moševac, iz kojeg je otuđena neutvrđena količina alkoholnog pića, cigareta i suhomesnatih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 21.02.2022. godine, u 13,30 sati, u mjestu Majdan, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „MAN“, registarskih oznaka K15-E-428, kojim je upravljalo lice M.R., iz Zavidovića, i pješak M.S., rođen 1942. godine, iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA