Vijesti 122 za 21.03.2022. godine

Vijesti 122 za 21.03.2022. godine

11
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

Dana 21.03.2022. godine, u 10,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice S.N., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo da je od strane nepoznatog lica u šumi vlasništvo istog, u mjestu Tušnjići, izvršena nezakonita sječa i da je tom prilikom otuđeno oko 4 kubna metra bukovih stabala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 21.03.2022. godine, u 15,35 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice B.S., iz Kaknja, uposlenik Tržnog centra „Robot“, i tom prilikom prijavilo da je prethodnog dana, u navedenom prodajnom objektu, od strane muške osobe izvršena krađa jedne električne brusilice. Zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su lišili slobode lice T.M., rođeno 1989. godine, iz Kaknja, nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 21.03.2022. godine, u 17,10 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je u ulici V Divizije NOP-a, nepoznato lice na naročito drzak način otrgnulo ruksak od ženske osobe H.A., rođene 2002. godine, iz Kaknja, u kojem se nalazio manji iznos novca, te lični dokumenti oštećene. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 21.03.2022. godine, u 04,00 sati, u naseljenom mjestu Branioci, u haustoru stambenog objekta izvršen je fizički napad od strane nepoznatog lica na lice K.M., rođeno 1987. godine, iz Zavidovića, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA