Vijesti 122 za 21.05.2019. godine

Vijesti 122 za 21.05.2019. godine

15
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 21.05.2019. godine, oko ponoći, u ulici Juraja Neidharta kod broja 1, od strane lica M.M., iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice N.R., državljanin Crne Gore, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Policijski službenici su lice M.M. lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje.

Dana 21.05.2019. godine, u 14,20 sati, u ulici Patrioske lige, u Nemili, od strane lica K.A., iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice T.S., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Lice K.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U toku noći 20/21.05.2019. godine, u ulici Muhameda Hadžijahića, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 2”, registarskih oznaka J30-A-066, vlasništvo lica B.S., iz Visokog. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 21.05.2019. godine, u 02,45 sati, u mjestu Šareni Hanovi, izvršena je teška krađa u pokušaju u prostorije poslovnice “ZiraatBank BH” d.d. Sarajevo, kojom prilikom nije ništa otuđeno. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA