Vijesti 122 za 21.05.2020. godine

Vijesti 122 za 21.05.2020. godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvadeset jednom slučaju, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 21.05.2020. godine, oko 08,00 sati, u ulici 27. juli, nepoznato lice je ušlo u stan vlasništvo J.V., rođene 1944. godine, iskoristivši otvorena ulazna vrata stana, gdje je u hodniku istog zateklo vlasnicu i od iste otrgnulo sa vrata zlatnu ogrlicu, nakon čega se bježeći udaljilo u nepoznatom pravcu. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 20/21.05.2020. godine, u ulici Safet bega Bašagića, izvršena je teška krađa u TR „Mima”, vlasništvo lica M.B., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 21.05.2020. godine, u 19,20 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Maglaj se obratilo lice M.D., iz Tešnja, i tom prilikom prijavilo krivično dijelo prijevare izvršeno od strane lica H.A., iz Maglaja, na način da je isto, bez saglasnosti dalo trećem licu putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka J77-K-282, vlasništvo lica M.D., u zamjenu za putničko motorno vozilo marke “Audi”, koje je zadržalo kod sebe. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA