Vijesti 122 za 21.06.2015. godine

Vijesti 122 za 21.06.2015. godine

198
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave Žepče (2).

Kakanj

U toku noći 20/21.06.2015. godine, u ulici Osmana Džafića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije televizije „IC“ Kakanj, odakle su otuđena dva laptopa. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 21.06.2015. godine, u 00,05 sati, Policijska stanica Kakanj je obavještena da je u mjestu Malješ, od strane nepoznatih lica koja su kod sebe posjedovala vatreno oružje, došlo do presretanja, te oštećenja vozila u kojem su se prevozili pripadnici zaštitarske agencije „Condor“, nakon čega su se nepoznata lica udaljila. Na lice mjesta upućeni su službenici uniformisane policije koji su došli do saznanja da je u izvršenju navedenog krivičnog djela učestvovalo lice P.E. iz Kaknja, te još jedno nepoznato lice. U 01,30 sati, u mjestu Jahorina, općina Kakanj, službenici policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice P.E., gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj.

Zavidovići

U toku noći 20/21.06.2015. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršena je teška krađa u UO „Petro Pab“, vlasništvo H.B., iz kojeg su otuđena dva projektora, te određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 21.06.2015. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je na katoličkom groblju u mjestu Osova, općina Žepče, izvršeno oštećenje i otuđenje dijelova od mesinga sa nadgrobnih spomenika. Na lice mjesta upućeni su službenici uniformisane policije koji su potvrdili tačnost prijave, te utvrdili da je sa 17 nadgrobnih spomenika otuđeno 17 metalnih fenjera koji služe za paljenje svijeća, dok je s jednog nadgrobnog spomenika otuđen jedan kip. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Maglaj

Dana 21.06.2015. godine, na putu M-17, u mjestu Kosova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Seat“, registarskih oznaka M27-E-123, kojim je upravljala K.S. iz Maglaja, i motocikl marke „Yamaha“, registarskih oznaka SB-186-EK, kojim je upravljao D.B. iz Slavonskog Broda, Republika Hrvatska. Tom prilikom, navedeni D.B. je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA