Vijesti 122 za 21.07.2015. godine

Vijesti 122 za 21.07.2015. godine

190
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (3) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 21.07.2015. godine, u ulici Travnička cesta, od strane lica Š.N. iz Zenice, izvršen je fizički napad na policijskog službenika tokom vršenja službene radnje, te je navedeno lice oštetilo službeno vozilo marke „Škoda-Rapid“, registarskih oznaka J71-T-487. Lice Š.N. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 20.07.2015. godine, oko 21,40 sati, u mjestu Liješnica, zbog prouzrokovanja saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-17, u mjestu Misurići, općina Maglaj, policijski službenici su zaustavili putničko motorno vozilo marke „Renault”, registarskih oznaka J98-A-397, kojim je upravljao M.Č. iz Zenice, dok su se u vozilu nalazili S.K. iz Zenice i L. V. iz Doboja. Izvršenim pretresom navedenog vozila pronađena je torbica u kojoj se nalazila pvc folija sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 82,7 grama. Lice S.K. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Usora

Dana 21.07.2015. godine, u mjestu Sivša, iz kuće u vlasništvu K.A., otuđena je određena količina novca, te štedna knjižica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U toku noći 20/21.07.2015. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršena je teška krađa u preduzeće „Prljić” d.o.o., odakle su otuđeni laptop, te određena količina elektro alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 21.07.2015. godine, u ulici Crkvice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda“, registarskih oznaka A34-E-326, kojim je upravljao B.D. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „VW-Touran“, registarskih oznaka AG 403089, kojim je upravljao H.H. iz Žepča. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su saputnici u vozilu „Škoda“: H.E., B.A. i S.A., svi iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Kakanj

Dana 21.07.2015. godine, na autoputu A-1, u mjestu Čatići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Seat“, registarskih oznaka E82-K-585, kojim je upravljao S.K. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede, dok je suvozač H.-S.I. zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 21.07.2015. godine, na regionalnom putu Kakanj-Visoko, u mjestu Čatići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka J83-M-014, kojim je upravljao L.D. iz Doboja, i putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka J46-M-307, kojim je upravljao B.S. iz Kaknja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobila je B.Š., saputnik u vozilu registarskih oznaka J46-M-307, dok su lake tjelesne povrede zadobili navedeni vozači, te saputnici u oba vozila: B.A., B.J., B.E. i K.M. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA