Vijesti 122 za 21.07.2016. godine

Vijesti 122 za 21.07.2016. godine

125
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 20/21.07.2016. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršena je teška krađa u apoteku “MGM”, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršila uviđajna ekipa Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20/21.07.2016. godine, u ulici Ćurukovića put, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo S.E. iz Zenice, iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita i novca, te drugih predmeta. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Visoko

Dana 21.07.2016. godine, Policijskoj stanici Visoko je prijavljeno da je izvršena teška krađa u prostorije stare Željezničke stanice Visoko. Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane policijskih službenika lišen je slobode D.M. i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Zavidovići

U toku noći 20/21.07.2016. godine, u ulici Stjepana Radića, izvršeno je krivično djelo oštećenjem dva pneumatika na putničkom motornom vozilu marke „Mercedes“, registarskih oznaka T12-K-508, vlasništvo M.R. iz Zavidovića. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 21.07.2016. godine, u mjestu Jelah, na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su izvršili pretres kuće koju koristi G.A. Prilikom pretresa, pronađene su tri folije u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te jedna digitalna vaga. Navedeno lice je lišeno slobode, a na licu mjesta je izvršen uviđaj.

Doboj Jug

Dana 21.07.2016. godine, na magistralnom putu M-4 u mjestu Matuzići, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Audi A4“, švicarskih registarskih oznaka SG 329152, kojim je upravljao M.M. iz Doboja, dok se na mjestu suvozača nalazio M.D. iz Doboj Juga. Tom prilikom, kod navedenih lica su pronađenadva smotuljka sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 2,45 grama, pvc vrećica sa bijelim prahom koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Speed”, bruto težine 18,50 grama, i pvc vrećica sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 5,40 grama. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Olovo

Dana 21.07.2016. godine, u mjestu Bakići-zaseok Slavanj, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.I., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA