Vijesti 122 za 21.08.2020. godine

Vijesti 122 za 21.08.2020. godine

22
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva:

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici te protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO Kantona evidentirano je sedam krivičnih djela.

Zenica

Dana 21.08.2020.godine u 21,30 sati u ul.Ivana Gundulića, od strane službenika Specijalne policijske jedinice MUP-a Ze-Do Kantona, prilikom legitimisanja i pregleda lica G.A. rođenog 1999.godine iz Zenice, pronađen je jedan sadržaj biljne materije, koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu.Navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.Sačinjena propratna dokumentacija.

Nemila

Dana 21.08.2020.godine u 19,50 sati u mjestu Topčić polje, policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica Š.H. rođenog 1998.godine iz Banovića, te pregleda pmv marke “Renault” reg.oznaka E13-M-450 kojim je upravljao D.E., pronašli tri sadržaja biljne i praškaste materije, koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu.Navedeni Š.H. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje.Sačinjena propratna dokumentacija.Upoznat tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u dvije SN, četiri lica zadobila su lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA