Vijesti 122 za 21.09.2021. godine

Vijesti 122 za 21.09.2021. godine

10
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 21.09.2021. godine, u 19,00 sati, u mjestu Čajdraš, policijski službenici Policijske stanice Centar su izvršili legitimisanje i pregled lica B.J., iz Travnika, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta, te su poduzete radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 20/21.09.2021. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa motocikla marke “Gilera”, registarskih oznaka E41-T-766, vlasništvo lica N.S., iz Zenice. Nastavljene su aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 20/21.09.2021. godine, u mjestu Stavci, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica S.M., iz Zavidovića, kojom prilikom su otuđena dva bicikla nepoznate marke, sitni alat i prehrambeni artikli. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA