Vijesti 122 za 21.10.2015. godine

Vijesti 122 za 21.10.2015. godine

197
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (4).

Zenica

Dana 21.10.2015. godine, u ulici Tetovska, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I zaustavili su i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Opel Kadett“, registarskih oznaka 196-M-416, kojim je upravljao B.J. iz Zenice. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U vremenskom periodu od 19.10. do 21.10.2015. godine, u ulici Islambegovića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Renault“, nepoznatih registarskih oznaka, vlasništvo P.S. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 21.10.2015. godine, u mjestu Jelah, od strane policijskih službenika legitimisano je lice H.Dž. iz Tešnja, kojom prilikom je isto od sebe odbacilo dva paketića sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice H.Dž. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a na licu mjesta je izvršen uviđaj.

Olovo

Dana 21.10.2015. godine, Policijskoj stanici Olovo je prijavljeno da je u autobusu koji je saobraćao na relaciji od Soluna do Olova, izvršena krađa mobilnog telefona, vlasništvo G.T. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U toku noći 20/21.10.2015. godine, u mjestu Vašarišta, sa putničkog motornog vozila marke „VW Transporter“, vlasništvo A.Š., izvršena je krađa registarskih tablica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 21.10.2015. godine, u ulici Prva, iz putničkog motornog vozila marke „BMW“, registarskih oznaka E78-A-086, vlasništvo J.T. iz Žepča, izvršena je krađa određene količine novca. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA