Vijesti 122 za 21.12.2021.god.

Vijesti 122 za 21.12.2021.god.

9
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 20/21.12.2021. godine, u ulici Vrandučka, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u Trgovačku radnju “Leptir”, vlasništvo lica K.S., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 21.12.2021. godine, u 20,20 sati, u mjestu Banlozi, policijski službenici Policijske stanice Centar su izvršili legitimisanje i pregled lica D.A., rođenog 1992. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj praškaste materije, težine 33 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu digitalnu vagu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice D.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 21.12.2021. godine, u 18,05 sati, tri nepoznata lica su fizički napala lice L.M., iz Kaknja, koje su tom prilikom oborila na tlo i od istog otuđila ručnu tašnu u kojoj su se nalazili lični dokumenti, bankovne kartice, određen iznos novca i ključ od putničkog motornog vozila marke “Škoda” vlasništvo istog, nakon čega su se lica udaljila u nepoznatom pravcu. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA