Vijesti 122 za 22.03.2022. godine

Vijesti 122 za 22.03.2022. godine

11
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 22.03.2022. godine, u 18,55 sati, u ulici Čurukovića put, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad licem M.S., rođenim 1997. godine, iz Zenice, kojom prilikom je od istog otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 22.03.2022. godine, u 17,00 sati, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica P.M., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđena određena količina nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 21.03.2022. godine, u 22,40 sati, u ulici Bosanska, od strane službenika uniformisane policije je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka K75-M-201, kojim je upravljalo lice Š.M., rođeno 2001. godine, iz Usore. Prilikom pregleda lica i vozila, pronađeno je improvizirano, ručno izrađeno vatreno oružje, u kojem se nalazio jedan malokalibarski metak, te su pronađena još dva malokalibarska metka za navedeno oružje. Lice Š.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, dok je sporno oružje oduzeto. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 21/22.03.2022. godine, u mjestu Rosulje, iz kuće vlasništvo lica H.E. je izvršena krađa novca i ličnih dokumenata vlasništvo lica K.H., iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, te su poduzete radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA